SD och kaoset

Redan dagen efter valet skrev jag på min facebooksida att det skulle bli nyval.

Personligen tycker jag SD gjorde helt rätt som rörde om i den svenska politiken- dock tror jag inte Jimmy Åkesson hade gjort detta på samma sätt. (Nästa att bli utbränd och sjukskriven är förmodligen Löfvén).

Jag måste erkänna att jag som icke svensk sitter och ler litet över hur lagarna i Sverige är skrivna. Det gäller inte enbart nu denna politiska mischmasch utan det gäller Förs.kassan, arbetsförmedligen mfl.

Här vågar man inte riktigt skriva en lag som gäller eftersom då måste MAN ta ansvar för det skrivna och
det är svenskarna inte speciellt bra på. Man skyller ifrån sig på alla andra vilket är typiskt svenskt.
Vad man också måste tänka på är att Sverige idag inte är som på t.ex 60-talet- men lagstiftningen hänger inte med och det gäller det mesta. Det finns egentligen ingenting längre som fungerar i Sverige.

Jag tror personligen att SD nu kommer att få många fler anhängare och röster, att de helt enkelt vann på detta. Mina utländska vänner röstar på SD och där blev jag förvånad.
Jag har också gått på myten att det är unga och lågutbildade som röstat/-r/ på SD, men den bilden stämmer inte alls för mig idag, där jag bor. Bland våra högutbildade svenskar och invandrare i mitt invandrartäta område så röstar man på SD. Enkelt. Sen kan man ju diskutera varför. Och jag har mina teorier.

Jag tror allas vår vänsterputte Jinge.se (bilderblogg.se) går i småbitar när han läser detta. Den gamle kommunisten, eller vad man nu ska kalla honom….. han som sålde sin blogg för mycket pengar…jag trodde vänsterpartister inte brydde sig om pengar lika mycket som borgarna. Vet skattemyndigeterna om din extrainkomst? Jinge.se, förresten jag har ny mailadress- ifall du tänkte skicka nåt obehagligt mail till mig igen.

Vill bara påpeka att priserna på våra bostadsrätter närmar sig nu 2 miljoner och det gynnar oss som tex ska köpa ett hus och förresten, det är inte en enda svensk som köpt en lägenhet här under de senaste åren.

Invandringen är bra för Sverige.

I Sverige får man gilla olika men inte tycka olika.

This entry was posted in politik. Bookmark the permalink.